[...] A osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka. 100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka 100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka 10 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 [...]
[...] A osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka. 100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka 100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka 10 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 [...]
[...] A osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka. 100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka 100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka 10 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 g [...]
[...] rozumiemy pojecie frytki, Pieczone ziemniaki bardziej tu pasuje, ewentualnie cos na ksztalt miekkich frytek, zalezy jak pociete i jak dlugo robione, frytek z oleju to nie przypomina wogole co nie znaczy ze nie jest dobre, ale to nie smakuje jak frytki chociazby z powodu duzo mniejszej(lub zerowej) zawartosci tluszczu, smak jest zupelnie inny.
[...] bardziej tu pasuje, ewentualnie cos na ksztalt miekkich frytek, zalezy jak pociete i jak dlugo robione, frytek z oleju to nie przypomina wogole co nie znaczy ze nie jest dobre, ale to nie smakuje jak frytki chociazby z powodu duzo mniejszej(lub zerowej) zawartosci tluszczu, smak jest zupelnie inny. Ja się nie zgodzam, wg mnie smakują tak samo [...]
[...] bardziej tu pasuje, ewentualnie cos na ksztalt miekkich frytek, zalezy jak pociete i jak dlugo robione, frytek z oleju to nie przypomina wogole co nie znaczy ze nie jest dobre, ale to nie smakuje jak frytki chociazby z powodu duzo mniejszej(lub zerowej) zawartosci tluszczu, smak jest zupelnie inny. jak się nie użyje żadnej oliwy/oleju to są [...]
[...] 2 mandarynki lub jeden duży pomarańcz 1 serek homogenizowany przygotowanie: banana i mandarynki kroimy w kostkę lub plasterki nastepnie zalewamy serkiem - ot wszystko, a dobre cholerstwo jest! Można to modyfikować dodając ostudzony, a wręcz schłodzony makaron(wychodzi coś na wzór spaghetti). W sezonie dodawałem truskawki i było jeszcze [...]
[...] A osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka. 100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka 100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka 10 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 g [...]
[...] przypadkach nawet przewyższają je wartością odżywczą. Sery, obok jajek, powinny być podstawowym produktem spożywczym człowieka odżywiającego się w sposób optymalny. Bardzo dobre są sery twarogowe, sery białe, sery twarde i topione. Ale przede wszystkim one są za chude dla potrzeb organizmu człowieka, wymagają więc dodatku tłuszczu. Sery mogą [...]
[...] byc zadowolny z efektow. Zaczynam wygladac dobrze. Piec lat !!!!! To jak wy chcecie zalatwic problem w dwa tygodnie ??? Jezeli ktos chce utrzymywac cialo w dobrej formie, to musi prowadzic odpowiedni tryb zycia. Inaczej sie nie da. Pozdrawiam wszystkich. WMI • Re: [...]
Fajnie że wchodzisz na takie niskie węgle, może jakieś potrawy dobre podłapię :D Ajjjj nie zdążyłam edytować. Nie lubię bałaganu w dzienniku }:-( Węgle wcale nie takie niskie (200g w dt i 150g w dnt) ale placki i inne już będą bardziej skromne niż do tej pory %-) Ps. Nie może zabraknąć zdjęć posiłków w dzienniku. [...]
[...] czy instrukcji się naczytam, jak sama nie zaskoczę w jaki sposób prowadzić ramiona i nie wyczuję pracy mięśni to nic mi ta teoria nie da. Dziękuję wszystkim za opinie, dobre słowa i konstruktywną krytykę ;-) Jeśli bym miała na coś stawiać to również myślę, że byłyby to barki i czwórki, a raczej całe uda mogłyby nabrać lepszego kształtu. [...]
[...] w produktach spożywczych? 10. Ile powinno być białka w diecie? 11. Jakie są najlepsze źródła białka? 12. Ile powinienem jeść węglowodanów, a ile tłuszczów? 13. Co to są dobre tłuszcze? Czy od tłuszczu się tyje? 14. Co to jest omega-3 (n-3)? Gdzie tego szukać? 15. Czy ryby są zdrowe? 16. Jaki chleb polecacie? 17. Po co mi oliwa z oliwek w [...]
[...] informacje od czego zacząć tzn. obliczyć Swoje zapotrzebowanie/ jak ułożyć prawidłową dietę / jaki trening najbardziej będzie odpowiedni dla Ciebie / jak zrobić smaczne i dobre potrawy/ dodatkowo wypełnij ankietę działu i wrzuć swoje zdjęcia poglądowe/ jak zrobisz to wszystko to myślę, że wtedy ktoś w tym temacie co się zna doradzi lub poprawi [...]
[...] do minimum, nie jadam po godzinie 18, jem dosyć często lecz mało żeby się nie najadać... Tylko konkretnie chodzi mi też co jeść podczas kuracji? Warzywa, owoce, ryż może ktoś ma jakieś dobre potrawy? Staram się również nie używać soli. Dzięki burzus :) dobra dzięki wielkie rkarpinski Zmieniony przez - kowal40002 w dniu 2012-10-22 00:47:40
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] miesięcy porządnych treningów, z poradami forumowiczów). Przez wakacje wydaję mi się, że dobrze opanowałem technikę ćwiczeń. Nauczyłem się trzymać diety i przygotowywać, dobre potrawy ;P Przestudiowałem też w wakacje wiele przydatnych tematów z SFD. Sporo się dowiedziałem ale to nie jest niestety to samo co współpraca ze specjalistami. [...]
[...] nie sądzę, że to robisz Co do chodzenia do szkoły i szykowania posiłków wszystko się da i nikt nie każe stać z książką kucharską są fajne przepisy na szybkie i zdrowe i dobre potrawy. Co do tuńczyka może z puszki nie jest optymalny ale w dzisiejszych czasach nie ma wyjścia a tym bardziej, że da się dzieki temu w 5 min zrobić np fajną [...]